Najszybsze i najlepsze ciasto z kremem - PRZEPIS ZE ZDJĘCIAMI

Najszybsze i najlepsze ciasto z kremem - PRZEPIS ZE ZDJĘCIAMI

Dodał: NajKasia, 9.10.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Najszybsze i najlepsze ciasto z kremem. Ciasto francuskie, krem z żółtek, bita śmietana i wierzch posypany cukrem pudrem.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 9.10.2021

Kategorie:

SKŁADNIKI

1 op.ciasta francuskiego
2 lmleka
1/2 lwody
6 szt.jajek
6 łyżekmąki
20 gskrobi kukurydzianej
3 op.cukru waniliowego
250 gcukru
700 mlśmietany kremówki
2 op.śmietanfix
cukier puder do posypania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ciasto francuskie podziel na dwie połowy i rozwałkuj na cienki płat, który przełóż na blaszkę. Nakłuj widelcem i upiecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni aż będzie złociste.
  2. Wodę, mleko, żółtka, cukier waniliowy, cukier (200 g), mąkę i skrobię kukurydzianą dokładnie utrzyj, podgrzej a gdy masa zacznie wrzeć stale mieszając ugotuj z niej gęsty budyń.
  3. Białka ubij na sztywną piankę razem z 50 g cukru i ostrożnie wymieszaj drewnianą łyżką z gęstym gorącym budyniem. Połączony krem nałóż na płat ciasta francuskiego i ładnie je wygładźe.
  4. Daj do lodówki na 15 minut i zmiksuj śmietanę kremówkę ze śmietanfixem.
  5. Bitą  śmietanę nałóż na ostygnięty krem z żółtek i ładnie wygładź.
  6. Drugi płat ciasta francuskiego pokrój na prostokąty i ułóż je na bitej śmietanie.
  7. Posyp cukrem pudrem i podawaj.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj