Najsmaczniejszy bananowy tort bez pieczenia - Bananowa małpeczka

Przepis Najsmaczniejszy bananowy tort bez pieczenia - Bananowa małpeczka
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Fantastyczne desery również da się przygotować bez wysiłku. Prosty przepis na doskonały tort bez pieczenia. Jest gotowy prawie od razu i da radę go przygotować nawet osoba początkująca w kuchni. Wystarczy ugotować budyń, zmiksować i zacząć układać warstwy.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:

SKŁADNIKI

Krem:

1 op.budyniu waniliowego
15 gskrobi ziemniaczanej
80 gcukru
500 mlmleka
1 op.cukru waniliowego
250 gmasła
20 gkakao

Ponadto:

220 gdługich biszkoptów
2 szt.bananów
1/2 szt.cytryny - sok
160 mlmleka
70 mlrumu

Wierzch:

300 mlśmietany kremówki
1 łyżkacukru pudru
1 op.cukru waniliowego
1 op.śmietanfix (nie musi być)
kakao do posypania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. W mleku wymieszaj budyń waniliowy i skrobię ziemniaczaną. Dodaj cukier i cukier waniliowy i ugotuj gęsty budyń, który odstaw aby ostygnął. Masło zmiksuj na piankę, stopniowo dodawaj ostygnięty budyń i miksuj na gładki krem.
  2. Zmiksowany krem podziel na  2 części. Do jednej dodaj kakao i jeszcze krótko miksuj.
  3. Przygotuj okrągłą formę do pieczenia (chociaż tortu oczywiście nie będziesz piec), dno wyłóż długimi biszkoptami, które polej mlekiem, do którego dodaj rum.
  4. Nałóż krem waniliowy, znów ułóż biszkopty, polej je mlekiem z rumem, nałóż kakaowy krem, ułóż banany, polej je sokiem z cytryny aby nie zbrązowiały i na wierzch nałóż ubitą śmietanę ze śmietanfixem i z cukrem.
  5. Wierzch ozdób według własnej fantazji, ja użyłam kakao.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj