NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Urodziny Najsmaczniejszy bananowy tort bez pieczenia - Bananowa małpeczka
Najsmaczniejszy bananowy tort bez pieczenia - Bananowa małpeczka
Przepis Najsmaczniejszy bananowy tort bez pieczenia - Bananowa małpeczka
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Fantastyczne desery również da się przygotować bez wysiłku. Prosty przepis na doskonały tort bez pieczenia. Jest gotowy prawie od razu i da radę go przygotować nawet osoba początkująca w kuchni. Wystarczy ugotować budyń, zmiksować i zacząć układać warstwy.

NajKasia    ·   14.7.2022

Najsmaczniejszy bananowy tort bez pieczenia - Bananowa małpeczka

Fantastyczne desery również da się przygotować bez wysiłku. Prosty przepis na doskonały tort bez pieczenia. Jest gotowy prawie od razu i da radę go przygotować nawet osoba początkująca w kuchni. Wystarczy ugotować budyń, zmiksować i zacząć układać warstwy.

35 min.
Przygotowanie
Składniki

Krem:

1 op.
budyniu waniliowego
15 g
skrobi ziemniaczanej
80 g
cukru
500 ml
mleka
1 op.
cukru waniliowego
250 g
masła
20 g
kakao

Ponadto:

220 g
długich biszkoptów
2 szt.
bananów
1/2 szt.
cytryny - sok
160 ml
mleka
70 ml
rumu

Wierzch:

300 ml
śmietany kremówki
1 łyżka
cukru pudru
1 op.
cukru waniliowego
1 op.
śmietanfix (nie musi być)
kakao do posypania
Sposób przepisu
Drukuj
35 min.
Przygotowanie
  1. W mleku wymieszaj budyń waniliowy i skrobię ziemniaczaną. Dodaj cukier i cukier waniliowy i ugotuj gęsty budyń, który odstaw aby ostygnął. Masło zmiksuj na piankę, stopniowo dodawaj ostygnięty budyń i miksuj na gładki krem.
  2. Zmiksowany krem podziel na  2 części. Do jednej dodaj kakao i jeszcze krótko miksuj.
  3. Przygotuj okrągłą formę do pieczenia (chociaż tortu oczywiście nie będziesz piec), dno wyłóż długimi biszkoptami, które polej mlekiem, do którego dodaj rum.
  4. Nałóż krem waniliowy, znów ułóż biszkopty, polej je mlekiem z rumem, nałóż kakaowy krem, ułóż banany, polej je sokiem z cytryny aby nie zbrązowiały i na wierzch nałóż ubitą śmietanę ze śmietanfixem i z cukrem.
  5. Wierzch ozdób według własnej fantazji, ja użyłam kakao.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz