Najlepsze miękkie pierniczki miodowe na Boże Narodzenie

Przepis Najlepsze miękkie pierniczki miodowe na Boże Narodzenie
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Najlepsze miękkie pierniczki miodowe na Boże Narodzenie
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Miękkie pierniczki, których nie może zabraknąć na świątecznym stole.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Najlepsze miękkie pierniczki miodowe na Boże Narodzenie

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

600 gmąki tortowej
250 gcukru pudru
200 gmasła
6 łyżekmiodu
2 łyżkikakao
3 sztjajka
1 opakowanieproszku do pieczenia
1 łyżeczkaprzyprawy korzennej do piernika

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ze wszystkiech składników uformuj gładkie ciasto i odstaw do lodówki do następnego dnia.
  2. Rozwałkuj ciasto na grubość około 3-5mm.
  3. Piecz w temperaturze 150-175 °C jakiś 5-7min.
  4. Ciepłe pierniki posmaruj ubitym białkiem.
  5. Pierniczki są od razu miękkie, przechowuj je w plastikowym pudełku. Smacznego!

Dziękujęmy za pozwolenie na udostępnienie przepisu od świetnego piekarza - Hana Kačí Kačkovská

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj