Najlepsze miękkie pierniczki miodowe na Boże Narodzenie

Przepis Najlepsze miękkie pierniczki miodowe na Boże Narodzenie
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Najlepsze miękkie pierniczki miodowe na Boże NarodzeniePrzepis Najlepsze miękkie pierniczki miodowe na Boże Narodzenie
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Miękkie pierniczki, których nie może zabraknąć na świątecznym stole.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Najlepsze miękkie pierniczki miodowe na Boże NarodzeniePrzepis Najlepsze miękkie pierniczki miodowe na Boże Narodzenie

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

600 gmąki tortowej
250 gcukru pudru
200 gmasła
6 łyżekmiodu
2 łyżkikakao
3 sztjajka
1 opakowanieproszku do pieczenia
1 łyżeczkaprzyprawy korzennej do piernika

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ze wszystkiech składników uformuj gładkie ciasto i odstaw do lodówki do następnego dnia.
  2. Rozwałkuj ciasto na grubość około 3-5mm.
  3. Piecz w temperaturze 150-175 °C jakiś 5-7min.
  4. Ciepłe pierniki posmaruj ubitym białkiem.
  5. Pierniczki są od razu miękkie, przechowuj je w plastikowym pudełku. Smacznego!

Dziękujęmy za pozwolenie na udostępnienie przepisu od świetnego piekarza - Hana Kačí Kačkovská

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj