NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Boże Narodzenie Ciasteczka na Boże Narodzenie Pierniczki Najlepsze miękkie pierniczki miodowe na Boże Narodzenie
Najlepsze miękkie pierniczki miodowe na Boże Narodzenie
Przepis Najlepsze miękkie pierniczki miodowe na Boże Narodzenie
NajKasia    ·   11.12.2020

Najlepsze miękkie pierniczki miodowe na Boże Narodzenie

Miękkie pierniczki, których nie może zabraknąć na świątecznym stole.

Składniki

Będziemy potrzebować:

600 g
mąki tortowej
250 g
cukru pudru
200 g
masła
6 łyżek
miodu
2 łyżki
kakao
3 szt
jajka
1 opakowanie
proszku do pieczenia
1 łyżeczka
przyprawy korzennej do piernika
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Ze wszystkiech składników uformuj gładkie ciasto i odstaw do lodówki do następnego dnia.
  2. Rozwałkuj ciasto na grubość około 3-5mm.
  3. Piecz w temperaturze 150-175 °C jakiś 5-7min.
  4. Ciepłe pierniki posmaruj ubitym białkiem.
  5. Pierniczki są od razu miękkie, przechowuj je w plastikowym pudełku. Smacznego!

Dziękujęmy za pozwolenie na udostępnienie przepisu od świetnego piekarza - Hana Kačí Kačkovská

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz