Najlepsze domowe pikle bez pasteryzowania

Dodał: NajKasia, 16.4.2022
Kategorie:
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIEPrześlij zdjęcie i pochwal się
Doskonały dodatek do dań głównych, który możesz przygotować nawet bez długiego pasteryzowania. Nawet początkująca kucharka, która nie ma doświadczenia z robieniem przetworów sobie z tym poradzi.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Dodał: NajKasia, 16.4.2022
Kategorie:
SKŁADNIKI
2 kgkapusty
1 kgogórków
500 gcebuli
500 gmarchwi
1 kgpapryki w różnych kolorach
1 łyżkacałego pieprzu
70 gsoli
do smakupepperoni
300 mloctu
400 gcukru
4 szt.liści laurowych
1 łyżeczkakwasku cytrynowego
1 łyżeczkawodorosiarczynu potasu
- Słoiki dokładnie zamknij i pozostaw w chłodnym miejscu na kilka tygodni, około 4-6.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Nejlepší domácí čalamáda bez zavařování.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Najlepšia domáca čalamáda bez zavárania.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Die beste hausgemachte säuerliche Gemüsebeilage – ohne Einmachen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Kedvenc házi csalamádém befőzés nélkül.
KOMENTARZE DO PRZEPISU