Te rogaliki naprawdę mi się udały. Muszę się pochwalić, że gdy wyjęłam je z piekarnika to były tak niewiarygodnie piękne, że aż szkoda było je jeść. Poczęstowałam nimi też gości i bardzo je chwalili. Ciasto jest bardzo kruche, delikatne a z twarogowym nadzieniem są po prostu pyszne. Do ciasta daję i proszek do pieczenia i drożdże. Ciasto jest wtedy o wiele bardziej puszyste. Nadziewałam je twarogiem ale ze zwyczajną domową marmoladą też są smaczne a w razie kryzysu może też być nutella (dla mnie są wtedy ekstremalnie słodkie ale jeśli masz chęć to możesz takie zrobić).
Te rogaliki naprawdę mi się udały. Muszę się pochwalić, że gdy wyjęłam je z piekarnika to były tak niewiarygodnie piękne, że aż szkoda było je jeść. Poczęstowałam nimi też gości i bardzo je chwalili. Ciasto jest bardzo kruche, delikatne a z twarogowym nadzieniem są po prostu pyszne. Do ciasta daję i proszek do pieczenia i drożdże. Ciasto jest wtedy o wiele bardziej puszyste. Nadziewałam je twarogiem ale ze zwyczajną domową marmoladą też są smaczne a w razie kryzysu może też być nutella (dla mnie są wtedy ekstremalnie słodkie ale jeśli masz chęć to możesz takie zrobić).
Źródło: Vaření a pečení s radostí
Krótkie video degustacje, którym się nie oprzesz
Wybieraj spośród najlepszych przepisów w jednym miejscu
Najlepsze przepisy video od nas, z którymi będziesz w stanie przygotować jedzenie łatwo i szybko.
Codziennie pomysły na smaczne jedzenie dla całej rodziny