Nadziewane szynkowe rollsy w panierce

Przepis Nadziewane szynkowe rollsy w panierce

Dodał: NajKasia, 29.9.2021

Kategorie: Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Z pewnością znasz doskonałą przekąskę, którą podaje się na różnych uroczystościach lub na weselach - szynka nadziewana chrzanem. Tym razem jednak chrzan zastąpimy nadzieniem ze śmietany i obtoczymy szynkę w klasycznej panierce z trzech składników. Usmażymy na rozgrzanym oleju i smaczna przystawka gotowa. Do tego kawałek chrupiącego chlebka albo lekka sałatka warzywna. Potrafię sobie nawet wyobrazić to jako danie główne z puree albo z klasyczną sałatką ziemniaczaną.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 29.9.2021

Kategorie: Obiad, Pora dnia

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

20 plastrówszynki
50 gmasła
2 łyżkimąki
200 mlśmietany 12%
100 gstartego twradego sera
2 szt.jajek
200 gbułki tartej
olej do smażenia
sól

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. W mniejszym garnku rozpuść masło, dodaj śmietanę i utrzyj na gładko z solą, mąką i startym twardym serem. Na małym ogniu doprowadź do wrzenia i stale mieszając gotuj przez 1-2 minuty, dopóki masa nie zgęstnieje. Gęstą masę odstaw z ognia i pozostaw aby trochę ostygła.
  2. Każdy plaster szynki nadziej przygotowanym nadzieniem i obtocz w jajku a potem w bułce tartej. Możesz obtoczyć więcej razy, wtedy rollsy będą bardziej chrupiące. Musisz się upewnić, że szynka na brzegach jest zawinięta (albo dokładnie obtoczona w jajku i w bułce tartej) aby w trakcie smażenia się nie otworzyła i aby nadzienie nie wyciekło. Obtoczone rollsy odstaw na godzinę do lodówki.
  3. Smaż na dobrze rozgrzanym oleju aż bądą złociste. Po upieczeniu odłóż na papierowy ręcznik aby pozbyć się nadmairu oleju.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj