NajPrzepis.pl Pasty do smarowania Pasta chrzanowa Nadziewane roladki z szynki
Nadziewane roladki z szynki
Przepis Nadziewane roladki z szynki
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Idealne na przyjęcia, imprezy lub po prostu jako poczęstunek dla gości. Zwykle to danie podawano na weselach jako przystawka lub na przyjęciach urodzinowych również jako przystawka, jeśli było to większe przyjęcie :) Ja roladki z szynki przygotowuję na różne sposoby, czasem po prostu mieszam śmietanę z chrzanem, którą następnie wlewam do rękawu cukerniczego lub, jak w tym przepisie, robię pastę jajeczną ze świeżym chrzanem. To wyjątkowo pyszne danie, idealne do chrupkiego pieczywa.

NajKasia    ·   16.12.2020

Nadziewane roladki z szynki

Idealne na przyjęcia, imprezy lub po prostu jako poczęstunek dla gości. Zwykle to danie podawano na weselach jako przystawka lub na przyjęciach urodzinowych również jako przystawka, jeśli było to większe przyjęcie :) Ja roladki z szynki przygotowuję na różne sposoby, czasem po prostu mieszam śmietanę z chrzanem, którą następnie wlewam do rękawu cukerniczego lub, jak w tym przepisie, robię pastę jajeczną ze świeżym chrzanem. To wyjątkowo pyszne danie, idealne do chrupkiego pieczywa.

Składniki
4
jajka
200 g
szynki
majonez
sól, pieprz
korzeń chrzanu
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Jajka ugotuj na twardo i wystudź. Obierz ze skorupek i przy pomocy widelca rozdrobnij.
  2. Dodaj majonez do smaku, sól i pieprz.
  3. Chrzan zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i dodaj do nadzienia jajecznego. Skosztuj, i jeśli jest taka potrzeba, dodaj soli, pieprzu albo chrzanu. 
  4. Pokrój szynkę w cienkie plastry i rozłóż przygotowane nadzienie. Zawiń. Podawaj ze świeżym i chrupkim pieczywem.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz