Nadziewane roladki z szynki

Przepis Nadziewane roladki z szynki
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Idealne na przyjęcia, imprezy lub po prostu jako poczęstunek dla gości. Zwykle to danie podawano na weselach jako przystawka lub na przyjęciach urodzinowych również jako przystawka, jeśli było to większe przyjęcie :) Ja roladki z szynki przygotowuję na różne sposoby, czasem po prostu mieszam śmietanę z chrzanem, którą następnie wlewam do rękawu cukerniczego lub, jak w tym przepisie, robię pastę jajeczną ze świeżym chrzanem. To wyjątkowo pyszne danie, idealne do chrupkiego pieczywa.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

4 jajka
200 gszynki
majonez
sól, pieprz
korzeń chrzanu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Jajka ugotuj na twardo i wystudź. Obierz ze skorupek i przy pomocy widelca rozdrobnij.
  2. Dodaj majonez do smaku, sól i pieprz.
  3. Chrzan zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i dodaj do nadzienia jajecznego. Skosztuj, i jeśli jest taka potrzeba, dodaj soli, pieprzu albo chrzanu. 
  4. Pokrój szynkę w cienkie plastry i rozłóż przygotowane nadzienie. Zawiń. Podawaj ze świeżym i chrupkim pieczywem.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj