Muffinki alá kopiec kreta
ZDJĘCIE OD CIEBIE
SKŁADNIKI
Cisto
250 gmąki
120 gcukru pudru
1 szt.jajko
Pół kubkaoleju
Trzy czwartekubka mleka
2-3 łyżeczkiproszku do pieczenia
1 łyżeczkarumu
2 łyżkikakao
Nadzienie
1-2banany
1śmietana kremówka
20 gcukru pudru
czekodala
- Ze wszystkich składników wymieszaj ciasto i wlej je do formy na muffinki, możesz użyć papilotek albo wysmarować foremki masłem i posypać mąką.
Muffinki piecz w temperaturze 180’C dopóki nie zaczną wychodzić z foremek. Możesz sprawdzić wykałaczką czy są już gotowe.
Gotowe muffinki pozostaw do ostygnięcia. - Gdy muffinki ostygną ubij śmietanę kremówkę z cukrem i do bitej śmietany dodaj czekoladę startą na tarce na małych oczkach.
- Lekko zetnij górę muffinek i łyżeczką delikatnie wydłub ciasto, aby do środka dało się włożyć banana. Wnętrze z muffinków pozostaw z boku do posypania.
- Do wydłubanych muffinek daj bitą śmietanę i banana. Na wierzch daj bitą śmietanę i posyp resztakami muffinek, które delikatnie rozgnieć. Powtarzaj te czynności dopóki wszystkie muffinki nie będą gotowe.
KOMENTARZE DO PRZEPISU