Miodowe rurki moczone w czekoladzie

Przepis Miodowe rurki moczone w czekoladzie
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Z tej porcji składników wyszło mi około 60 miodowych rurek ale zależy od wielkości foremek na rurki. Jako kremu użyłam sprawdzonej klasyki - ugotowane słodzone mleko skondensowane ubite z masłem. Oczywiście mleko skondensowane gotowałam w wodzie przez około 3 godziny (w puszce), aby się karmelizowało. Polecam gotować wieczorem, aby przez noc porządnie ostygło.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

250 gmąki
100 gcukru pudru
50 gmargaryny
2 łyżkimiodu
2 łyżkimleka
2 szt.żółtek
1 puszkakaramelowego mleka skondensowanego
250 gmasła

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ze wszystkich składników oprócz mleka skondensowanego i masła wyrób gładkie ciasto, które pozostaw zawinięte w folii spożywczej w lodówce przez około godzinę.
  2. Potem ciasto rozwałkuj na cienki płat, z którego wykrawaj kółeczka lub prostokąty, które nawijaj na foremki na rurki.
  3. Ułóż je na blaszce połączeniem do dołu i posmaruj rozpuszczoną margaryną i piecz w temperaturze 180 stopni przez około 6 minut.
  4. Po upieczeniu pozostaw aby przez chwilę ostygły i zdejmij je z foremek na rurki. Zamocz w czekoladzie i napełnij kremem.
  5. Krem:
    Karmelowe mleko skondensowane zmiksuj z masłem do osiągnięcia pianki.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj