Miękkie truskawkowe ciasto

Przepis Miękkie truskawkowe ciasto

Dodał: NajKasia, 8.4.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Miękkie truskawkowe ciasto z galaretką.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 8.4.2021

Kategorie:

SKŁADNIKI

Spód:

8 szt.jajek
240 gmąki
180 gcukru
5 łyżekoleju
1,5 łyżeczkiproszku do pieczenia

Do posmarowania:

250 gmiękkiego twarogu
do smakucukier puder
100 gmasła

Do dokończenia:

300 gtruskawek
1 opakowanieczerwonej galaretki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywną pianę. Do żółtek dodaj cukier i miksuj aż osiągniesz jasną masę. Wtedy dodaj olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodaj pianę z białek. Piecz w temperaturze 180 °C.
  2. Masło wymieszaj z cukrem i stopniowo dodawaj twaróg. Wymieszaj aż osiągniesz gładką masę.
  3. Upieczony spód posmaruj twarogiem, ułóż na tym przekrojone na pół truskawki i zalej galaretką przygotowaną zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Włóż do lodówki do ostygnięcia i podawaj.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj