Mięciutkie maślane rożki - na słono i na słodko
Doskonałe rogaliki nadziewane czekoladą i dżemem. Możesz je również nadziewać na słono, na przykład tartym serem, szynką, boczkiem albo nawet przecierem pomidorowym i przyprawą do pizzy.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
SKŁADNIKI
1 kubek (200 ml)mleka
1/4 kubkaoleju
1 szt.jajko
1 łyżkacukru
1 łyżeczkasoli
3 kubkimąki
1 op.suszonych drożdży
do posmarowaniażółtko
do posmarowaniamasło
- Gcy ciasto podwoi swoją objętość to znaczy że jest wyrośnięte.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Měkoučké máslové rohlíky - naslano i nasladko.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Mäkučké maslové rožky - naslano aj nasladko.
KOMENTARZE DO PRZEPISU