Marokańskie ciasteczka z kandyzowanymi owocami

Przepis Marokańskie ciasteczka z kandyzowanymi owocami

Dodał: NajKasia, 12.4.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Bardzo lubiana słodka pokusa.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 12.4.2021

Kategorie:

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

1/4 lmleka
150 gcukru
160 gmasła
60 gmąki
200 gkandyzowanych owoców
100 grodzynek
200 gsiekanych niesolonych orzeszków ziemnych

Następnie będziemy potrzebować:

1 szt.czekolady do gotowania
30 gmargaryny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Mleko, cukier, masło i mąkę ugotuj na gęstą masę i pozostaw do ostygnięcia.
  2. Następnie dodaj drobno posiekane orzechy, kandyzowane owoce i rodzynki. Składniki dokładnie wymieszaj.
  3. Za pomocą łyżeczki wyłóż na papier do pieczenia położony na blaszce małe placuszki, które rozgnieć aby miały okrągły kształt. Piecz w temperaturze 200 °C około 15 minut.
  4. Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia. Potem zdejmij z papieru i tę stronę, która była na papierze polej czekoladą. I gotowe.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj