NajPrzepis.pl Marokańskie ciasteczka z kandyzowanymi owocami
Marokańskie ciasteczka z kandyzowanymi owocami
Przepis Marokańskie ciasteczka z kandyzowanymi owocami
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Bardzo lubiana słodka pokusa.

NajKasia    ·   12.4.2021

Marokańskie ciasteczka z kandyzowanymi owocami

Bardzo lubiana słodka pokusa.

Składniki

Będziemy potrzebować:

1/4 l
mleka
150 g
cukru
160 g
masła
60 g
mąki
200 g
kandyzowanych owoców
100 g
rodzynek
200 g
siekanych niesolonych orzeszków ziemnych

Następnie będziemy potrzebować:

1 szt.
czekolady do gotowania
30 g
margaryny
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Mleko, cukier, masło i mąkę ugotuj na gęstą masę i pozostaw do ostygnięcia.
  2. Następnie dodaj drobno posiekane orzechy, kandyzowane owoce i rodzynki. Składniki dokładnie wymieszaj.
  3. Za pomocą łyżeczki wyłóż na papier do pieczenia położony na blaszce małe placuszki, które rozgnieć aby miały okrągły kształt. Piecz w temperaturze 200 °C około 15 minut.
  4. Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia. Potem zdejmij z papieru i tę stronę, która była na papierze polej czekoladą. I gotowe.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz