Luksusowe mięciutkie nadziewane pączki, które na 100% się udadzą.

Przepis Luksusowe mięciutkie nadziewane pączki, które na 100% się udadzą.

Dodał: NajKasia, 15.3.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

To danie mogłoby być u nas w domu codziennie. Pączek i kapuśniak, to ulubione jedzenie mojej młodszej córki. Tym razem zrobiłam pączki trochę inaczej i były fantastyczne.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 15.3.2021

Kategorie:

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

500 gmąki
100 gmajonezu
3 szt.żółtek
250 mlmleka
30 gdrożdży
2 łyżkicukru
2 łyżkirumu
2 łyżkioleju
szczyptasoli

Krem:

1 op.budyniu waniliowego
500 mlmleka
do smakucukier
250 mlśmietany kremówki
truskawki lub maliny do ozdoby

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. W mleku rozpuść trochę cukru, dodaj drożdże i poczekaj aż powstanie rozczyn. Pozostałe składniki daj do miski, dodaj rozczyn i wyrób gładkie ciasto, które pozostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
  2. Po wyrośnięciu ciasto przełóż na stolnicę i rozwałkuj na grubszy płat, z którego wykrój pączki. Pozostaw do wyrośnięcia na około 15 minut na stolnicy a następnie smaż na rozgrzanym oleju z obu stron aż będą złociste.
  3. Budyń wymieszaj w mleku, dodaj do smaku cukier i ugotuj gęsty budyń, który przełóż do rękawa cukierniczego i pozostaw aż lekko ostygnie. Potem wyciśnij na jedną część przekrojonego pączka.
  4. Na budyniu za pomocą rękawa cukierniczego ułóż warstwę bitej śmietany i dodaj owoce.
  5. Posyp po wierzchu cukrem pudrem i podawaj.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj