Luksusowe ciasto z kremem bez pieczenia gotowe w kilka minut

Przepis Luksusowe ciasto z kremem bez pieczenia gotowe w kilka minut

Dodał: NajKasia, 20.10.2020

Kategorie: Ciastka, Desery, Najlepsze desery, Desery bez pieczenia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Ciasta z kremem od dawna zaliczają się do ulubionych deserów. Tym razem jednak nie chciało mi się piec klasycznych płatów z ciasta francuskiego więc zastąpiłam je biszkoptami. Powstał w ten sposób szybki deser bez pieczenia, który był tak fantastyczny, że dzisiaj muszę zrobić drugą porcję :) Deser potrzebuje przez dłuższy czas być w lodówce aby stężał albo możesz go jeść od razu łyżeczką z foremki.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 20.10.2020

Kategorie: Ciastka, Desery, Najlepsze desery, Desery bez pieczenia

Czas przygotowania:

SKŁADNIKI

Spód:

1 op.podłużnych biszkoptów

Krem:

1 op.budyniu
400 mlmleko
4 łyżkicukru
250 mlśmietany kremówki

Polewa:

100 mlśmietany kremówki
100 ggorzkiej czekolady

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Przygotuj mniejszą prostokątną formę do pieczenia. Wybrałam taką, aby na dno weszła dokładna ilość podłużnych biszkoptów.
  2. Biszkopty ułóż na dnie formy.
  3. Na biszkopty wylej ugotownay, jeszcze ciepły budyń - w mleku wymieszaj budyń oraz cukier i na małym ogniu gotuj aż zgęstnieje.
  4. Pozostaw do ostygnięcia i nałóż na wierzch bitą śmietanę. Ja jej już dodatkowo nie słodziłam, ale jeśli lubisz słodkie desery to dodaj cukier puder do smaku.
  5. Na bitej śmietanie ułóż biszkopty i wierzch polej polewą czekoladową - śmietanę podgrzej i dodaj połamaną na kawałki czekoladę, którą rozpuść mieszając.
  6. Ładnie wygładź i odstaw do lodówki aby stężało.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj