Luksus na talerzyku - Jabłecznik z twarogowym kremem

Przepis Luksus na talerzyku - Jabłecznik z twarogowym kremem

Dodał: NajKasia, 13.1.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Luksus na talerzyku - Jabłecznik z twarogowym krememPrzepis Luksus na talerzyku - Jabłecznik z twarogowym kremem
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

W naszym domu panuje całkowite jabłkowe szaleństwo. Słodkie jabłeczniki a nawet kurczak pieczony z jabłkami. Pyszności. Koniecznie wypróbuj twarogowy krem, ja zrobiłam go po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Luksus na talerzyku - Jabłecznik z twarogowym krememPrzepis Luksus na talerzyku - Jabłecznik z twarogowym kremem

Dodał: NajKasia, 13.1.2021

Kategorie:

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Spód:

4 szt.jajek
150 gcukru kryształ
160 gmąki tortowej
4 łyżkioleju
1 łyżeczkaproszku do pieczenia

Nadzienie jabłkowe:

0.5 kgjabłek obranych ze skórki
80 gcukru kryształ
1 szt.budyń waniliowy
300 mlwody

Górna warstwa:

1 szt.twaróg w kostce
1 szt.śmietana 30%
do smakucukier

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Żółtka oddziel od białek. Białka ubij, dodaj cukier i ubijaj aż osiągniesz sztywną, błyszczącą pianę. Ubij żółtka, olej a na końcu delikatnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  2. Wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 170 °C do osiągnięcia różowego koloru, około 20 min.
  3. Jabłka pokrój na małe kawałki, daj do garnka, zalej połową ilości wody i gotuj 5 minut. W pozostałej wodzie rozmieszaj budyń i cukier i wlej do jabłek. Gotuj aż zgęstnieje.
  4. Natychmiast wylej na upieczony spód i pozostaw do całkowitego wystygnięcia.
  5. Twaróg wymieszaj z cukrem i ubitą śmietaną. Nałóż ostrożnie na wystygnięte nadzienie jabłkowe. Możesz posypać cynamonem lub czekoladą. Wystudź i podawaj.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj