Kulki Rafaello z przepisu Danusi

Kulki Rafaello z przepisu Danusi
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Przepis na kulki Rafaello zna chyba każdy. Przepisów jest chyba z milion. Niektórzy dodają zwykły rum, niektórzy świąteczne wafelki, niektórzy mleko w proszku, niektórzy surowe biało, niektórzy jeszcze coś innego... Spróbuj mojej kombinacji składników, my w domu je uwielbiamy.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:

SKŁADNIKI

240 gzmielonych biszkoptów dla dzieci
2 opakowaniebiałej polewy czekoladowej (zetrzeć na tarce na grubych oczkach)
1 duża tubkasłodzonego mleka skondensowanego
6 łyżekmigdałowego rumu
100 gmasła
całe obrane migdały
wiórki kokosowe do obtoczenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Wszystkie składniki wymieszaj a z powstałej masy bierz łyżeczką małe kawałki.
  2. Masą owiń migdał, zrób z tego kulkę i natychmiast obtocz ją w wiórkach kokosowych.
  3. Pozostaw przez cały dzień aby wyschła.
  4. Później przechowuj w zamkniętym pojemniku w chłodnym i ciemnym miejscu.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj