Kruche ciasteczka (najlepsze, jakie kiedykolwiek piekłam)

Przepis Kruche ciasteczka (najlepsze, jakie kiedykolwiek piekłam)
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Kruche ciasteczka (najlepsze, jakie kiedykolwiek piekłam). Ciasto jest miękkie i rozpływa się w ustach. Oczywiście nie musisz robić buziek, możesz wycinać różne kształty. Ja jestem wierna swoim foremkom, dzięki czemu każdy w domu jest dobrym nastroju gdy tylko spojrzy na te świąteczne przysmaki.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

500 gmąki tortowej
250 gmasła
250 gcukru pudru
2 szt.żółtek
1 szt.jajko
1 opakowanie.cukru waniliowego
1/2 łyżeczkiproszku do pieczenia
skórka z cytryny
marmolada

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Na blacie wyrób ciasto na kruche ciasteczka i pozostaw w lodówce do następnego dnia.
  2. Rozwałkuj ciasto o grubości 0,5 cm i wytnij różne kształty. W naszym domu będą buźkami wywołującymi uśmiech na naszej twarzy.
  3. Piecz w temperaturze 180 ° C przez około 10-15 minut. Upieczone ciasteczka przełóż marmoladą.

Źródło: Pečení všeho druhu - ORIGINAL

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj