Kremowe ciasto z jabłkami

Przepis Kremowe ciasto z jabłkami

Dodał: NajKasia, 7.4.2021

Kategorie: Jabłecznik, Kołacze, Desery

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Kremowe ciasto z jabłkami. W oryginalnym przepisie warstwa jabłkowa była trochę bardziej brązowa ale to zależy od rodzaju jabłek, których użyjesz. Ja miałam jakieś jabłka, które nie ciemnieją ale muszę się przyznać, że zapomniałam o cynamonie :( Ale i tak ciasto był doskonałe. Z pewnością upiekę je ponownie i przyszłym razem już na pewno nie zapomnę o cynamonie.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 7.4.2021

Kategorie: Jabłecznik, Kołacze, Desery

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Ciasto:

2 opakowaniaciasta francuskiego
1 opakowaniebiszkoptów dla dzieci
500 gjabłek
1 opakowaniecukru waniliowego
trochęcynamonu
1 szt.jajko

Budyń waniliowy:

1 opakowaniebudyniu waniliowego
1 łyżkaskrobi ziemniaczanej
3 łyżkicukru kryształ
500 mlmleka

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Jedno ciasto francuskie rozwałkuj na dnie wysmarowanej blaszki i na krawędziach lekko je wyciągnij do góry.
  2. Ciasto przykryj biszkoptami i na nie równomiernie połóż starte jabłka. Posyp cukrem waniliowym i cynamonem.
  3. Na końcu zalej letnim gęstym budyniem, który ugotowałaś z mleka, budyniu w proszku, skrobi ziemniaczanej i cukru. Na końcu wszystko ładnie przykryj drugim ciastem francuskim.
  4. Po wierzchu posmaruj roztrzepanym jajkiem, ponakłuwaj widelcem i piecz w gorącym piekarniku w temperaturze 180 stopni aż osiągnie złoty kolor, około 20 min.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj