NajPrzepis.pl Mięso Mięso wieprzowe Kotlety ogrodnika
Kotlety ogrodnika
Przepis Kotlety ogrodnika

Luksusowy wybór na obfity obiad. Mięso wieprzowe, pierzynka warzywna a na wierzchu tarty ser.

NajKasia    ·   26.7.2021

Kotlety ogrodnika

Luksusowy wybór na obfity obiad. Mięso wieprzowe, pierzynka warzywna a na wierzchu tarty ser.

Składniki

Mięso:

600 g
szynki wieprzowej
sól
mielony pieprz
przyprawa do grilla
olej
szynka

Składniki do mięsa:

1 szt.
mała cebula
1 szt.
mały por
100 g
kukurydzy
2 szt.
jajek
czerwona papryka
żółta papryka
pieprz

Składniki na mięso:

100 g
startego sera
250 ml
śmietany kremówki
1 łyżeczka
przyprawy do grilla
3 ząbki
czosnku
mielona papryka
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Szynkę pokrój w plastry, z obu stron rozbij tłuczkiem, posól, popieprz i posyp przyprawą do grilla. Plastry mięsa ułóż w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym i na każdym z nich połóż szynkę.
  2. Na oleju podsmaż drobno pokrojoną cebulkę, por i w plastry pokrojoną paprykę oraz kukurydzę. Mieszankę warzywną zalej jajkiem roztrzepanym z solą i pieprzem. Gdy tylko jajka zaczną się ścinać odstaw wszystko z kuchenki.
  3. Mieszankę przełóż na kotlety, posyp serem i mieloną papryką. Śmietanę wymieszaj z przyprawą do grilla i wyciśniętym czosnkiem. Piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz