NajPrzepis.pl Mięso Mięso wieprzowe Kotlet na odwrót z przepisu od Nadii
Kotlet na odwrót z przepisu od Nadii
Kotlet na odwrót z przepisu od Nadii
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   23.3.2021

Kotlet na odwrót z przepisu od Nadii

Kotlet na odwrót z przepisu od Nadii. Jako dodatek można do niego podać puree ziemniaczane.

Składniki

Będziemy potrzebować:

4 plastry
karkówki wieprzowej bez kości (grubość 2 cm)
100 g
boczku
3 szt.
jajek
2 szt.
cebuli
1 łyżka
musztardy
bułka tarta
smalec do smażenia
sól, pieprz
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Mięso rozbij tłuczkiem do mięsa, posól, popieprz i z obu stron posmaruj musztardą.
  2. Włóż do bułki tartej i ręką ją porządnie "nałóż" na mięso. Lepiej jest użyć woreczka foliowego. Obtoczone mięso posmaruj roztrzepanymi jajkami i smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron aż osiągnie złoty kolor.
  3. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego. Na każdy plaster mięsa daj pokrojoną w półksiężyce cebulę oraz plastry boczku i przysuń jak najbliżej do siebie. Przykryj przykrywką i zapiekaj w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut. Potem zdejmij pokrywkę i pozostaw jeszcze na 10 minut w piekarniku aby się zarumieniło.

Dziękujemy za zgodę na udostępnienie przepisu od doskonałej
kucharki - Naďa Indruchová

Źródło: Vaření s Tomem

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz