Kotlet na odwrót z przepisu od Nadii

Kotlet na odwrót z przepisu od Nadii
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Kotlet na odwrót z przepisu od Nadii. Jako dodatek można do niego podać puree ziemniaczane.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

4 plastrykarkówki wieprzowej bez kości (grubość 2 cm)
100 gboczku
3 szt.jajek
2 szt.cebuli
1 łyżkamusztardy
bułka tarta
smalec do smażenia
sól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Mięso rozbij tłuczkiem do mięsa, posól, popieprz i z obu stron posmaruj musztardą.
  2. Włóż do bułki tartej i ręką ją porządnie "nałóż" na mięso. Lepiej jest użyć woreczka foliowego. Obtoczone mięso posmaruj roztrzepanymi jajkami i smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron aż osiągnie złoty kolor.
  3. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego. Na każdy plaster mięsa daj pokrojoną w półksiężyce cebulę oraz plastry boczku i przysuń jak najbliżej do siebie. Przykryj przykrywką i zapiekaj w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut. Potem zdejmij pokrywkę i pozostaw jeszcze na 10 minut w piekarniku aby się zarumieniło.

Dziękujemy za zgodę na udostępnienie przepisu od doskonałej
kucharki - Naďa Indruchová

Źródło: Vaření s Tomem

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj