Kotlet holenderski

Dodał: NajKasia, 12.6.2021
Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Boże Narodzenie, Świąteczne wypieki, Obiad, Pora dnia
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIEPrześlij zdjęcie i pochwal się
Pierwsze moje pytanie brzmiało: to tam nie daje się już nic innego tylko mięso i ser? Nie mogłam uwierzyć, że z tych dwóch składników powstanie tak dobre jedzenie, że będziemy po nim oblizywać palce. :) Ważne jest jednak to, że to naprawdę musi odstać w lodówce, aby smaki się dobrze połączyły. Nie zapomnij, że to właśnie jest w tym wszystkim najważniejsze. Nie sól, nie pieprz ani nie czerwona mielona papryka.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Dodał: NajKasia, 12.6.2021
Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Boże Narodzenie, Świąteczne wypieki, Obiad, Pora dnia
SKŁADNIKI
500 gmielonego boczku
400 gstartego sera edamskiego
jajko
mąka
bułka tarta
olej do smażenia
- 500 g mielonego boczku, 400 g startego sera edamskiego wymieszaj razem i daj na 24 godziny do lodówki.
- Jest to naprawdę bardzo ważne, aby zostawić to na te 24 godziny w lodówce. Nie potrzebujemy soli ani pieprzu.
- Następnie obtocz w mące, roztrzepanym jajku i bułce. Smaż aż będą złociste z obu stron.
- Podawaj z klasycznym puree ziemniaczanym lub z sałatką ziemniaczaną.
Mój blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Holandský řízek.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Holandský rezeň.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Panierte Frikadellen mit Käse an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Holland rántott szelet.
KOMENTARZE DO PRZEPISU