Kotlet holenderski

Przepis Kotlet holenderski
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Pierwsze moje pytanie brzmiało: to tam nie daje się już nic innego tylko mięso i ser? Nie mogłam uwierzyć, że z tych dwóch składników powstanie tak dobre jedzenie, że będziemy po nim oblizywać palce. :) Ważne jest jednak to, że to naprawdę musi odstać w lodówce, aby smaki się dobrze połączyły. Nie zapomnij, że to właśnie jest w tym wszystkim najważniejsze. Nie sól, nie pieprz ani nie czerwona mielona papryka.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

500 gmielonego boczku
400 gstartego sera edamskiego
jajko
mąka
bułka tarta
olej do smażenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. 500 g mielonego boczku, 400 g startego sera edamskiego wymieszaj razem i daj na 24 godziny do lodówki.
  2. Jest to naprawdę bardzo ważne, aby zostawić to na te 24 godziny w lodówce. Nie potrzebujemy soli ani pieprzu.
  3. Następnie obtocz w mące, roztrzepanym jajku i bułce. Smaż aż będą złociste z obu stron. 
  4. Podawaj z klasycznym puree ziemniaczanym lub z sałatką ziemniaczaną.

Mój blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj