Kotlet dijon na odwrót

Przepis Kotlet dijon na odwrót

Dodał: NajKasia, 25.3.2021

Kategorie: Boże Narodzenie, Świąteczne wypieki

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Jeśli lubisz musztardę w każdej postaci to przygotuj doskonałe kotlety posmarowane musztardą dijon. Jako dodatek pasują duszone ziemniaki.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 25.3.2021

Kategorie: Boże Narodzenie, Świąteczne wypieki

SKŁADNIKI

Na 4 porcje:

4 plastrykarkówki bez kości (może też być pręga, schab, łopatka...)
4 łyżkimusztardy dijon z zielonym pieprzem
4 łyżkioleju
2 szt.jajek
sól
pieprz
bułka tarta
smalec lub inny tłuszcz do smażenia
ziemniaki
sałata
pietruszka

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Mięso rozbij tłuczkiem, posól popieprz i posmaruj z obu stron musztardą.
  2. Na każdy plaster daj jedną łyżkę musztardy. Włóż do miski, zalej olejem i pozostaw w chłodnym miejscu na 2 do 3 godzin.
  3. Jajka roztrzep z odrobiną soli. Mięso wyjmij z marynaty i obtocz z obu stron w bułce tartej i ręką porządnie dociskaj bułkę tartą do mięsa.
  4. Następnie obtocz mięso w jajku i na rozgrzanym tłuszczu powoli smaż aż osiągnie złoty kolor z obu stron. Podawaj z ziemniakami i sałatą.

Dziękujemy za zgodę na udostępnienie przepisu od świetnej
kucharki - Naďa Indruchová

Źródło: Vaření s Tomem

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj