NajPrzepis.pl Desery Najlepsze desery Cheesecake Kokosowy cheesecake z nutellą BEZ PIECZENIA
Kokosowy cheesecake z nutellą BEZ PIECZENIA
Przepis Kokosowy cheesecake z nutellą BEZ PIECZENIA

Bez pieczenia, z wiórkami kokosowymi i spodem z herbatników. Fantastyczny tort, który sprawi radość miłośnikom kokosowych smaków.

NajKasia    ·   21.4.2022

Kokosowy cheesecake z nutellą BEZ PIECZENIA

Bez pieczenia, z wiórkami kokosowymi i spodem z herbatników. Fantastyczny tort, który sprawi radość miłośnikom kokosowych smaków.

Składniki

Będziemy potrzebować:

250 g
czekoladowych lub kakaowych herbatników
150 g
masła

Krem:

300 ml
śmietany kremówki
250 g
serka Philadelphie lub mascarpone
125 g
jogurtu kokosowego
100 g
cukru pudru
8 listków
żelatyny
2 łyżki
mleka

Na wierzch:

Nutella
wiórki kokosowe do posypania
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Herbatniki za pomocą robota kuchennego zmiksuj na proszek, dodaj rozpuszczone masło i wymieszaj. Przygotuj okrągłą formę (średnica 22 cm). Dno wyłóż papierem do pieczenia i nałóż na to spód z herbatników. Ładnie wygładź i odstaw do lodówki.
  2. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. W drugiej misce zmiksuj mascarpoe lub serek Philadelphia z cukrem, dodaj jogurt kokosowy (jeśli nie znajdziesz w sklepie jogurtu kokosowego możesz dać naturalny i do tego 4 łyżki wiórków kokosowych). W mleku namocz listki żelatyny i poczekaj aż napęcznieją. Napęczniałą żelatynę ogrzej, dopóki się nie rozpuści i dodaj ją do jogurtowej masy.
  3. Na koniec dodaj ubitą śmietanę i wiórki kokosowe, które delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką. Nałóż na spód z herbatników, ładnie wygładź i odstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny.
  4. Nutellę podgrzej w mniejszym garnuszku i polej nią kokosową masę. Ładnie wygładź, ozdób wiórkami kokosowymi, pozostaw aby stężało i podawaj.

Zdroj: Giallozafferano

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz