Kokosowo-rumowe szaleństwo gotowe w 10 minut

Przepis Kokosowo-rumowe szaleństwo gotowe w 10 minut
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Słodki przysmak bez pieczenia, który jest gotowy w 10 minut. Nie musisz w to wkładać żadnego wysiłku a masz gotowy słodki deser.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:

SKŁADNIKI

Ciasto:

600 gherbatników maślanych
200 gcukru pudru
4 łyżkikakao
do smakurum
cca 400 mlmleka

Nadzienie:

200 gmasła
3 łyżkidelikatnego twarogu
150 gcukru pudru
150 gwiórków kokosowych

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Herbatniki zmiksuj za pomocą miksera na drobny proszek, dodaj cukier puder, kakao, rum a na koniec również mleko. Dolewaj je stopniowo aby uzyskać zwartą, klejącą masę.
  2. Masło wymieszaj z twarogiem i cukrem pudrem do osiągnięcia pianki. Na koniec dodaj kokos i jeszcze chwilkę krótko ubijaj.
  3. Ciasto z herbatników rozwałkuj na papierze do pieczenia (lub użyj folii spożywczej) na cieńszy płat, nałóż kokosowy krem i ostrożnie zroluj za pomocą papieru do pieczenia albo folii. 
  4. Obtocz w wiórkach kokosowych. Odłóż do lodówki do zastygnięcia, pokrój na kawałki i podawaj.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
19.12.2020, Kakusia027 odpowiedz00

Nie rozumiem za bardzo po co proszek do pieczenia dodawać do jasnej masy skoro to ciasto bez pieczenia. Może jest błąd i chodziło o cukier puder? 🤔

Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj