Kokosowo-migdałowe słodkości nadziewane kremem karmelowym

Przepis Kokosowo-migdałowe słodkości nadziewane kremem karmelowym
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Niebo w gębie - tak nazywam te ciasteczka. Z wiórkami kokosowymi i migdałami, nadziewane kremem karmelowym z likierem a do tego na wierzchu polewa cytrynowa. Ładnie wyglądają i jeszcze lepiej smakują.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Ciasto:

200 gmąki
50 gwiórków kokosowych
50 gtartcyh obranych migdałów
1 opakowaniecukru waniliowego
50 gcukru pudru
100 gmasła
1 szt.jajko
2 szt.żółtko
szczyptasoli
1 płaska łyżeczkaskórki z cytryny

Krem:

100 gmasła
1 łyżeczkacukru pudru
100 gmleka skondensowanego
2-3 łyżkilikieru kokosowego

Polewa:

cukier puder
białko
likier kokosowy

Poza tym:

mąka na stolnicę
papier do pieczenia
marmolada o wyrazistym smaku
rozpuszczona gorzka czekolada

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Masło zmiksuj z łyżką cukru do osiągnięcia piany, dodaj skarmelizowane mleko skondensowane i cały krem dopraw likierem kokosowym. Nada mu doskonały smak.
  2. Ze składników na ciasto zrób kulkę, którą zawiń w folię spożywczą i odłóż do lodówki. Nie zapomnij przesiać mąki z cukrem pudrem.
  3. Wyjęte z lodówki ciasto rozwałkuj na cieńszy płat, z którego wykrawaj owale. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i upiecz. Piecz w temperaturze 170 stopni przez około 8-9 minut.
  4. Następnie sklej ciastka kremem i wierzchnią część zamocz w polewie (białka ubij z cukrem do osiągnięcia pianki i dodaj likier).
  5. Gdy polewa zastygnie na wierzchu narysuj czekoladową literę "L".

Mój blog: Sladkosti

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj