Kokosowe ule bez pieczenia nadziewane wspaniałym kremem paryskim

Przepis Kokosowe ule bez pieczenia nadziewane wspaniałym kremem paryskim
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Szukałam przepisu na kokosowe choinki, ponieważ miałam taką formę. Jednak nieszczęśliwie pękła ona podczas mycia, więc ostatecznie pomysł padł na ule. Proste, smaczne i po prostu cudowne! Napełniłam je kremem paryskim, który ubiłam blenderem, a następnie podgrzałam i odstawiłam do lodówki, by ostygł. :)

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

Masa:

80 gcukier puder
400 gkokos
150 gsmleko w proszku
50 mlsmietana do ubijania
1 puszkasmleko skondensowane

Krem:

200 mlśmietana do ubijania
200 gczekolada
1 opakowaniebiszkopty

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Mieszamy cukier, kokos i mleko w proszku. Zalewamy skondensowanym mlekiem, dodajemy śmietanę (można też dodać mleko, jeśli nie mamy śmietany) i wyrabiamy jednolitą masę, którą wkładamy do lodówki na kilka godzin. Można też przygotować masę wieczorem, a rano dokończyć przepis.
  2. Podgrzewamy śmietanę z czekoladą w kąpieli wodnej. Gdy czekolada się rozpuści, krem odstawiamy i studzimy. Następnie wstawimy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
  3. Formę od wewnątrz posypujemy cukrem pudrem i wypełniamy masą, w której drewnianą łyżką lub innym narzędziem robimy otwór na krem.
  4. Wyciskamy krem za pomocą woreczka i przyklejamy biszkopt.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj