Kluski z kapustą i wędzonką
Proste a przede wszystkim szybkie danie, które pokochasz. Niektórzy robią je również ze słodką kapustą, ale ja robię je z kiszoną kapustą z wędzonym mięsem i jeszcze z podsmażoną cebulką. Dodaje im ona fantastyczny smak. To danie mogłabym jeść przez cały tydzień i wcale by mi to nie przeszkadzało. Jeśli jeszcze ich nie robiłaś to koniecznie spróbuj. Nie bój się tego ciasta na kluski, poradzisz sobie z tym.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
SKŁADNIKI
3 szt.jajek
1/2 lmleka
łyżeczkasoli
według potrzebmąka
10 mlwody gazowanej
masło
kapusta
wędzonka
- Roztrzep jajka z mlekiem i solą a potem stopniowo dodawaj mąkę aż dostaniesz średnio gęste ciasto. Następnie dodaj wodę.
- Następnie przez durszlak przeciskaj ciasto do osolonej wrzącej wody, gotuj 2-3 minuty.
- Gotowe wymieszaj następnie z podpieczoną cebulką, wędzonym mięsem i przygotowaną kiszoną kapustą.
Źródło: Vaření a pečení s radostí
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Halušky se zelím a uzeným.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Halušky s kapustou a údeným.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Nocken mit Sauerkraut und Kasseler an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Galuska savanyú káposztával és füstölt hússal.
KOMENTARZE DO PRZEPISU