Klasyczna dwukolorowa rolada

Dodał: NajKasia, 13.4.2021
Kategorie: Słodkie rolady, Rolady, Desery
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIEPrześlij zdjęcie i pochwal się
Klasyczna dwukolorowa rolada, która jest bardzo łatwa do przygotowania.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Dodał: NajKasia, 13.4.2021
Kategorie: Słodkie rolady, Rolady, Desery
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
SKŁADNIKI
Ciasto:
7 szt.jajek
10 łyżekcukru
1 łyżkakakao
3 łyżkimąki
1/2 łyżeczkisody spożywaczej
Krem:
4 szt.jajek
100 gcukru
4 łyżkimąki
300 mlmleka
2 tabliczkiciemnej czekolady
250 gmasła
- Mąkę wymieszaj z cukrem, kakao, sodą spożywczą i żółtkami. Delikatnie drewnianą łyżką dodaj ubitą pianę z białek. Przygotowane ciasto daj do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 180 stopni około 25 minut.
- Do mleka dodaj mąkę, cukier i jajka. Dokładnie wymieszaj, aby nie mieć żadnych grudek i daj aby się gotowało na ogniu. Gotuj aż zgęstnieje. Gęstą masę odstaw i dodaj masło. Rozpuść je mieszając. Masę podziel na dwie połowy i do jednej dodaj połamaną na kosteczki czekoladę.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Klasická dvoubarevná roláda.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Klasická dvojfarebná roláda.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Schwarz-weiße Biskuitrolle an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Klasszikus kétszínű tekercs.
KOMENTARZE DO PRZEPISU