Karmelowe szyszki - wegańska wersja z pszenicy preparowanej

Przepis Karmelowe szyszki - wegańska wersja z pszenicy preparowanej
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Szyszki z ryżu preparowanego były hitem mojego dzieciństwa. Zapach i smak karmelu z pewnością łączy się ze świętami Bożego Narodzenia. Oczywiście z tego przepisu możesz je również zrobić z klasycznych składników, ale jeśli masz ochotę na eksperymenty to możesz również przygotować tę wegańską wersję z pszenicy preparowanej.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:

SKŁADNIKI

1 szt.kondensowanego słodzonego mleka kokosowego
300 gcukru trzcinowego
250 g (roślinnego)masła
200 g (albo ryżu)pszenicy preparowanej

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Na patelni roztop cukier aby powstał karmel. Dodaj mleko skondensowane i mieszaj dopóki nie połączy się w jednolitą masę.
  2. Odstaw z ognia i dodaj masło i poczekaj, aż się roztopi. Pozostaw aby trochę ostygło. 
  3. Do tak przygotowanego kremu wsyp pszenicę preparowaną lub ryż preparowany.
  4. Uformuj szyszki, które włóż do papierowych papilotek.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj