Karkówka wieprzowa pieczona na piwie z ziemniakami

Dodał: NajKasia, 25.6.2021
Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIEPrześlij zdjęcie i pochwal się
Czasami i my, kobietki mamy ochotę na porządny kawał mięsa. Nie musi to być tylko drób, może to być też coś odrobinę bardziej tłustego jak na przykład karkówka wieprzowa. Zwykle ją marynuję i potem piekę w całości, ale tym razem wybrałam plastry, które upiekłam w piekarniku na cebulce i ciemnym piwie. Piwo konieczne weź ciemne, jest o wiele lepsze niż klasyczne, w trakcie pieczenia ładnie karmelizuje i dodaje doskonały smak.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Dodał: NajKasia, 25.6.2021
Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
SKŁADNIKI
Składniki:
1 kgkarkówki wieprzowej
4 szt.cebuli
do smakusól, pieprz do mięsa wieprzowego
1 szt.bulionu w kostce
20 mlwody
1 puszkapiwa - najlepiej ciemnego
olej
Sałatka włoska:
3 szt.ogórków
1/2 szt.kapusty pekińskiej
1 szt.mała cebulka
3 łyżkioctu
5 łyżekoleju
1/2 słoikamajonezu
włoska przyprawa do sałatek
- Karkówkę pokrój w plastry, posól, popieprz przyprawami do mięsa wieprzowego. Ja użyłam gotowej marynaty do karkówki.
- Pozostaw na 1 godzinę.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vepřová krkovice pečená na pivu s bramborami.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Bravčová krkovička pečená na pive so zemiakmi.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Schweinenacken mit Biersauce und Kartoffeln an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Sörön sült sertéstarja.
KOMENTARZE DO PRZEPISU