Kakaowe serduszka z czekoladą

Przepis Kakaowe serduszka z czekoladą
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Kolejny świetny przepis na doskonałe świąteczne ciasteczka. Kolorystycznie doskonale pasują a pod względem smaku są fantastyczne. Wierzch polałam rozpuszczoną czekoladą i ozdobiłam je kwiatkami z marcepana.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Ciasto:

240 gmąki
50 gcukru pudru
1 czubata łyżkakakao
pół łyżeczkimielonego cynamonu
150 gmasła
2 szt.żółtek
szczyptasoli
1 opakowaniecukru waniliowego

Krem:

100 gmasła
1 łyżeczkacukru pudru
100 gmleka skondensowanego
100 gmiękkiej gorzkiej czekolady
do smakurum

Poza tym:

mąka na stolnicę
papier do pieczenia
rozpuszczona gorzka czekolada na polewę
marcepanowe kwiatuszki zabarwione kakao

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Na krem zmiksuj masło z cukrem pudrem, potem zmiksuj z mlekiem skondensowanym i miękką czekoladą oraz dodaj do smaku rum.
  2. Na stolnicy przesiej mąkę z cukrem pudrem i kakao, dodaj pozostałe składniki i wyrób miękkie ciasto, które zawiń w folię spożywczą i pozostaw na trochę w lodówce.
  3. Wystudzone ciasto rozwałkuj na grubość 2-3 mm i foremką wykrawaj serduszka. Piecz je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 170°C przez 7-8 minut. Upieczone ostygnięte serduszka sklejaj po dwa odrobiną kremu i włóż je na dwie godziny do lodówki. W tym czasie przygotuj kwiatki z marcepana.
  4. Ostygnięte serduszka z wierzchu zamocz w rozpuszczonej czekoladzie i ozdób marcepanowym kwiatkiem.

Dziękujemy za zgodę na udostępnienie przepisu od Sladkosti

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj