Jogurtowe sznycelki drobiowe z serem

Przepis Jogurtowe sznycelki drobiowe z serem

Dodał: NajKasia, 24.5.2021

Kategorie: Mięso z kurczaka, Mięso

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Sznycle najczęściej robi się z mielonego mięsa wołowego lub wieprzowego. Niektórzy robią je też z mielonego mięsa drobiowego, ale wtedy sznycle są bardziej suche i twardsze. Jeśli jednak lubisz mięso drobiowe to spróbuj je drobno pokroić, dodaj też drobno pokrojony ser, jogurt, zioła i w zależności od preferencji smakowych również inne składniki. Jogurt sprawi że będą one bardziej wilgotne a ser doskonale poprawi smak. Spróbuj.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 24.5.2021

Kategorie: Mięso z kurczaka, Mięso

SKŁADNIKI

2 szt.piersi z kurczaka
100 gjogurtu naturalnego
100 gtwardego sera
1 szt.cebula
2-3 łyżkiskrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej
do smakuzioła
do smakusól i pieprz
według potrzebolej

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Piersi z kurczaka oczyść, umyj, osusz i pokrój w drobną kostkę. Tak samo pokrój ser i dodaj do mięsa.
  2. Dodaj również drobno pokrojoną cebulę, wszystko posól, popieprz i wymieszaj.
  3. Na koniec dodaj jogurt naturalny, dodaj posiekane zioła do smaku (szczypior, koper, oregano, ...).
  4. Przygotowaną mieszankę na sznycle zagęść skrobią i możesz smażyć. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron aż będą złociste.
  5. Podawaj z sałatką ziemniaczaną lub warzywną. Smacznego.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj