NajPrzepis.pl Mięso Mięso wołowe Gulasz wołowy i knedliki pietruszkowe
Gulasz wołowy i knedliki pietruszkowe
Przepis Gulasz wołowy i knedliki pietruszkowe
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   27.8.2022

Gulasz wołowy i knedliki pietruszkowe

Danie główne przede wszystkim dla facetów. Obfity obiad dla smakoszy. Gulasz wołowy i knedliki pietruszkowe. Pycha!

Składniki

Będziemy potrzebować:

1,5 kg
mięsa wołowego (pręgi)
1 kg
cebuli
1 łyżka
słodkiej papryki
1 łyżka
ostrej papryki
1 op.
przecieru pomidorowego
6 ząbków
czosnku
kminek
majeranek
pieprz
sól

Knedlik pietruszkowy:

20 dkg
karkówki wędzonej
1 szt.
mała cebula
6 szt.
kajzerek pokrojonych w kostkę
4 szt.
jajek
150 g
mąki
1 kubek
mleka
1/2 pęczka
posiekanej pietruszki
sól
pieprz
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Mięso:
    Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju aż będzie złocista a następnie od razu dodaj pokrojone mięso i podsmaż je, dodaj słodką i ostrą paprykę, pieprz, kminek oraz majeranek, wymieszaj, zalej wrzącą wodą, dodaj przecier pomidorowy i duś aż mięso będzie miękkie. Potem posól, dodaj wyciśnięty czosnek i zagęść.
  2. Knedliki:
    Wymieszaj wszystkie składniki i uformuj 4 małe wałeczki, które zawiń w folię spożywczą i mocno skręć a następnie gotuj we wrzącej wodzie przez 20 minut.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz