Faszerowane piersi z kurczaka z sosem pieczarkowym

Przepis Faszerowane piersi z kurczaka z sosem pieczarkowym

Dodał: NajKasia, 24.7.2021

Kategorie: Mięso z kurczaka, Mięso, Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Przepis jest odpowiedni na niedzielny obiad albo na każdy inny dzień, gdy masz ochotę na mięsko. W połączeniu z sosem grzybowym jest naprawdę fantastyczne.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 24.7.2021

Kategorie: Mięso z kurczaka, Mięso, Obiad, Pora dnia

SKŁADNIKI

SKŁADNIKI NA 8 PORCJI:

8 szt.piersi z kurczaka
8 plastrówszynki
8 plastrówtwardego sera edamskiego
trochęmusztardy
trochępieprzu
trochęsoli
trochęoleju
trochęmąki

SOS:

1 puszkapieczarek
1 szt.cebula
250 mlśmietany kremówki
3 trójkącikiserka topionego
trochęvegety

DODATKI:

1 kgziemniaków

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Piersi z kurczaka umyj, pozbaw błon, potnij na kotlety, trochę rozbij tłuczkiem, posól, popieprz, posmaruj musztardą, połóż plaster synki i sera i połącz wykałaczką. Obtocz w mące, podpiecz na rozgrzanym oleju i włóż do naczynia żaroodpornego. Zalej wytopionym tłuszczem, podlej odrobiną wody i dopiecz w piekarniku w odkrytym naczyniu.
  2. Ziemniaki obierz, pokrój na kawałki, podgotuj i odcedź. Daj na blaszkę, posól, posyp kminkiem i vegetą, polej olejem i daj do piekarnika aby się zapiekły.
  3. Sos: na oleju zeszklij cebulę pokrojoną w kostkę, dodaj odcedzone pieczarki, posyp vegetą i podsmaż. Zalej śmietaną, dodaj 3 trójkąciki serków topionych. Mieszaj dopóki składniki nie połączą się w sos. A potem już możesz podawać do stołu. Smacznego!

Dziękujemy za zgodę na udostępnienie przepisu od świetnej
kucharki - Blažena Sadovská

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj