Fantastyczne ziemniaczane kiełbasy. Doskonały zamiennik klasycznej mięsnej kiełbasy

Przepis Fantastyczne ziemniaczane kiełbasy. Doskonały zamiennik klasycznej mięsnej kiełbasy

Dodał: NajKasia, 23.1.2022

Kategorie: Kolacja, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Nawet bez mięsa smakują fantastycznie i w ogóle nie są ciężkostrawne. Z pewnością znasz to uczucie, gdy po zjedzeniu kiełbasy twoja przemiana materii zwalnia i czujesz się jakbyś zjadła kamień. Po tej kiełbasie Ci to nie grozi.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 23.1.2022

Kategorie: Kolacja, Pora dnia

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

500 gsurowych ziemniaków
120 gsmalcu wieprzowego
2 szt.cebuli
3 ząbkiczosnku
1 łyżkakaszki dla dzieci
do smakusól i pieprz
1 mjelita na kiełbasę

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ziemniaki i cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Cebulę zeszklij na smalcu i odstaw.
  2. Obrane ziemniaki zmiel w młynku, dodaj podsmażoną cebulkę ze smalcem. Posól i popieprz do smaku, dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek i kaszkę dla dzieci. Wszystko dokładnie wymieszaj i możesz zacząć napełniać jelita na kiełbasę.
  3. Nałóż jelito na końcówkę (do robienia kiełbas) maszynki i napełniaj.
  4. Napełnione jelita utnij i przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Odstaw na 10 minut i włóż do piekarnika.
  5. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut - obserwuj. Aby jelita nie popękały nakłuj je w około trzech miejscach wykałaczką.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj