Fantastyczne sypane ciasto HOP DO PIEKARNIKA
Zainteresowała mnie ta nazwa. Hop do piekarnika symbolizuje szybkie i proste ciasto. I ono naprawdę takie jest. Piekłam je już chyba z 5 razy i za każdym razem cieszyło się ogromnym powodzeniem. Przepisy na sypane ciasta są bardzo popularne i bardzo lubiane. Spróbuj.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
SKŁADNIKI
2 kubkicukru pudru
250 gmasła
1/2 kubkamleka
3 łyżkikakao
1 łyżkarumu
4 szt.jajek
2 kubkimąki
1 op.cukru waniliowego
1 małe op.proszku do pieczenia
- Cukier puder, rozpuszczone masło, mleko, kakao i rum wymieszaj. Odłóż 1 kubek i odstaw na bok - później z tego zrób polewę.
- Do pozostałej masy dodaj jajka, cukier waniliowy i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
- Ciasto, które powstanie wyłóż na blaszkę i piecz w temperaturze 160 stopni przez około 25 minut. Po upieczeniu wierzch posmaruj polewą, która było odstawiona w kubeczku na początku.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Fantastický koláč z hrnku HOP DO TROUBY.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Fantastický koláč z hrnčeka HOP DO RÚRY.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Fantastischer Blechkuchen „HOPP IN DEN OFEN“ (Tassenrezept) an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Bögrés szelet.
KOMENTARZE DO PRZEPISU