NajPrzepis.pl Pora dnia Obiad Fałszywe gołąbki - cukiniowe rolki nadziewane mięsem mielonym
Fałszywe gołąbki - cukiniowe rolki nadziewane mięsem mielonym
Przepis Fałszywe gołąbki - cukiniowe rolki nadziewane mięsem mielonym
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Sezon na cukinię w pełni. Przygotuj zapiekane fałszywe gołąbki czyli fałszywą nadziewaną kapustę. Mięso mielone zawiń w plastry cukinie ale bez ryżu jak się zwykle daje do gołąbków. Ryż zastąpiłam starszym pieczywem.

NajKasia    ·   21.7.2023

Fałszywe gołąbki - cukiniowe rolki nadziewane mięsem mielonym

Sezon na cukinię w pełni. Przygotuj zapiekane fałszywe gołąbki czyli fałszywą nadziewaną kapustę. Mięso mielone zawiń w plastry cukinie ale bez ryżu jak się zwykle daje do gołąbków. Ryż zastąpiłam starszym pieczywem.

25 min.
Przygotowanie
30 min.
Gotowanie
Składniki
plastry
cukini
200 g
mielone mięso wieprzowe
do smaku
sól
do smaku
pieprz czarny
do smaku
czerwona mielona papryka
1 szt.
cebula
1 szt. (starsza)
bułka
3 szt. (mniejsze)
jajka
1 łyżeczka
majeranku
do posmarowania
olej
do posypania
twardy ser
Sposób przepisu
Drukuj
25 min.
Przygotowanie
30 min.
Gotowanie
  1. Przygotuj naczynie żaroodporne, które posmaruj olejem. 
  2. Cukinię za pomocą obieraczki pokrój wzdłuż na plastry. 
  3. W misce wymieszaj mięso mielone, dopraw je solą, przyprawami, papryką, dodaj pokrojoną na drobne kawałeczki cebulę, pokrojoną w kostkę bułkę i dodaj jajka. Mięso dokładnie wymieszaj i formuj małe kuleczki, które zawijaj w plastry cukinii. 
  4. Układaj je w naczyniu żaroodpornym i piecz w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Bezpośrednio przed końcem wierzch posyp startym serem. 
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz