NajPrzepis.pl Mięso Mięso wieprzowe Doskonała wieprzowina w tradycyjnym sosie. Wypróbuj mój ulubiony przepis na smaczny obiad.
Doskonała wieprzowina w tradycyjnym sosie. Wypróbuj mój ulubiony przepis na smaczny obiad.
Doskonała wieprzowina w tradycyjnym sosie. Wypróbuj mój ulubiony przepis na smaczny obiad.
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   17.8.2023

Doskonała wieprzowina w tradycyjnym sosie. Wypróbuj mój ulubiony przepis na smaczny obiad.

Ten przepis na miękkie mięso wieprzowe w świetnym sosie, które jest gotowe raz dwa na pewno znajdzie miejsce w Twoim zeszycie z przepisami, a nie tylko w naszym.

35 min.
Przygotowanie
45 min.
Gotowanie
Składniki
1 kg
udziec wieprzowy
1 szt.
mniejsza cebula
2 szt.
marchew
1 szt.
pietruszka
3 szt.
ząbek czosnku
1 szt.
skórka z cytryny
150 ml
białego wina
1 szt.
listek laurowy
do smaku
mielone ziele angielskie
do smaku
mielony czarny pieprz
do smaku
mielony kminek
do smaku
sól
do zagęszczenia
mąka
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Mięso wieprzowe oczyść, pokrój w plastry, posól, popieprz i rozbij tłuczkiem.
  2. Mięso krótko podsmaż na oleju.
  3. w garnku na oleju podsmaż pokrojoną cebulę, dodaj pokrojoną marchew, czosnek i pietruszkę i również podsmaż.
  4. Podlej winem i poczekaj aż się zredukuje.
  5. Do warzyw dodaj mięso, podlej wodą, dodaj mielone ziele angielskie, mielony kminek i liść laurowy, posól i duś aż będzie miękkie.
  6. Gotowe mięso wyjmij i blenderem zmiksuj sos.
  7. Na koniec dodaj skórkę z cytryny i zagęść mąką wymieszaną w wodzie. Poczekaj aż się zagotuje i podawaj z makaronem.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz