Doskonała pasta skwarkowa

Przepis Doskonała pasta skwarkowa

Dodał: NajKasia, 5.1.2021

Kategorie: Pasty do smarowania, Pasta ze skwarkami

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Znakomita tradycyjna pasta skwarkowa, którą robię dokładnie według przepisu mojej babci już od około 40 lat. Oczywiście najlepsze są te domowe skwarki, ale bądźmy szczerzy, znalezienie dziś domowych skwarków graniczy z cudem. Oczywiście w paście nie może zabraknąć musztardy, cebuli i gotowanych jajek.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 5.1.2021

Kategorie: Pasty do smarowania, Pasta ze skwarkami

Czas przygotowania:

SKŁADNIKI

100 gzmielone skwarki
4 szt.jajka na twardo
1 szt.cebula
2 łyżkimusztarda
do smakusól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Jajka ugotuj na twardo, przeciśnij przez krajalnicę lub pokrój na małe kawałki.
  2. Dodaj zmielone skwarki (ja mielę je w maszynce na średniej wielkości oczkach), dodaj musztardę, posiekaną cebulę i wymieszaj.
  3. Dopraw solą i pieprzem do smaku, i dokładnie wymieszaj.
  4. Pasta smakuje najlepiej, kiedy trochę postoi. Wtedy wszystkie smaki dobrze się połączą, a smak jest fantastyczny.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj