Domowe rogaliki (smaczne również na drugi dzień)

Przepis Domowe rogaliki (smaczne również na drugi dzień)

Dodał: NajKasia, 5.3.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Rogaliki smaczne również na drugi dzień.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 5.3.2021

Kategorie:

SKŁADNIKI

Ciasto:

500 gmąki
265 gwody
30 gsmalcu
2 łyżeczkisoli
1 łyżeczkacukru
20 gdrożdży

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Składniki włóż do maszyny do chleba, najpierw płynne a potem sypkie.
  2. Włącz program ciasto. Po wyrośnięciu podziel na 10 takich samych kawałków (81 g).
  3. Rozwałkuj na długi płat i zapleć z niego rogalik. Daj na blaszkę i przykryj folią. Pozostaw do wyrośnięcia na 20 min.
  4. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Rogaliki pokrop wodą z rozpryskiwacza i posyp na przykład makiem. 
  5. Piecz około 10-13 min.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj