Domowe rogaliki (smaczne również na drugi dzień)

Dodał: NajKasia, 5.3.2021
Kategorie:
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIEPrześlij zdjęcie i pochwal się
SKŁADNIKI
Ciasto:
500 gmąki
265 gwody
30 gsmalcu
2 łyżeczkisoli
1 łyżeczkacukru
20 gdrożdży
- Składniki włóż do maszyny do chleba, najpierw płynne a potem sypkie.
- Włącz program ciasto. Po wyrośnięciu podziel na 10 takich samych kawałków (81 g).
- Rozwałkuj na długi płat i zapleć z niego rogalik. Daj na blaszkę i przykryj folią. Pozostaw do wyrośnięcia na 20 min.
- W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Rogaliki pokrop wodą z rozpryskiwacza i posyp na przykład makiem.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Domácí rohlíky (dobré i druhý den).
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Domáce rožky (dobré aj druhý deň).
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Hausgemachte herzhafte Hörnchen – lecker auch am nächsten Tag an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Házi kifli (másnap is puha).
KOMENTARZE DO PRZEPISU