NajPrzepis.pl Pora dnia Obiad Domowe knedliki
Domowe knedliki
Przepis Domowe knedliki
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Masz w domu stare kajzerki i nie wiesz co z nimi zrobić? Przygotuj doskonały dodatek do mięsa z sosem. Składniki z pewnością masz w domu więc możesz zastąpić klasyczny dodatek - ziemniaki lub ryż, właśnie knedlikami.

NajKasia    ·   21.4.2022

Domowe knedliki

Masz w domu stare kajzerki i nie wiesz co z nimi zrobić? Przygotuj doskonały dodatek do mięsa z sosem. Składniki z pewnością masz w domu więc możesz zastąpić klasyczny dodatek - ziemniaki lub ryż, właśnie knedlikami.

Składniki

Będziemy potrzebować:

6 szt.
starszych kajzerek
250 ml
mleka
2 łyżki
pokrojonej pietruszki
1 szt.
cebula
5 szt.
jajek
masło
sól, pieprz
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Bułki pokrój w drobną kostkę i dodaj je do podgrzanego mleka.
  2. Cebulę drobno pokrój i na rozgrzanej patelni na maśle krótko ją podsmaż. Dodaj drobno pokrojoną pietruszkę i wymieszaj. Masło z pietruszką dodaj do bułek i wymieszaj.
  3. Dodaj jajka, szczyptę soli, pieprzu i rękoma wymieszaj masę.
  4. Przygotowane ciasto odstaw na 20 minut a potem uformuj mniejsze kuleczki, które gotuj w gorącej osolonej wodzie. Gotuj przez około 20 minut.
  5. Jeśli chcesz aby knedliki były trochę twardsze to skróć czas gotowania - każdy robi według własnych preferencji smakowych.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz