Domowe knedliki

Przepis Domowe knedliki

Dodał: NajKasia, 21.4.2022

Kategorie: Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Masz w domu stare kajzerki i nie wiesz co z nimi zrobić? Przygotuj doskonały dodatek do mięsa z sosem. Składniki z pewnością masz w domu więc możesz zastąpić klasyczny dodatek - ziemniaki lub ryż, właśnie knedlikami.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 21.4.2022

Kategorie: Obiad, Pora dnia

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

6 szt.starszych kajzerek
250 mlmleka
2 łyżkipokrojonej pietruszki
1 szt.cebula
5 szt.jajek
masło
sól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Bułki pokrój w drobną kostkę i dodaj je do podgrzanego mleka.
  2. Cebulę drobno pokrój i na rozgrzanej patelni na maśle krótko ją podsmaż. Dodaj drobno pokrojoną pietruszkę i wymieszaj. Masło z pietruszką dodaj do bułek i wymieszaj.
  3. Dodaj jajka, szczyptę soli, pieprzu i rękoma wymieszaj masę.
  4. Przygotowane ciasto odstaw na 20 minut a potem uformuj mniejsze kuleczki, które gotuj w gorącej osolonej wodzie. Gotuj przez około 20 minut.
  5. Jeśli chcesz aby knedliki były trochę twardsze to skróć czas gotowania - każdy robi według własnych preferencji smakowych.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj