Deser z kwaśnej śmietany i mleka skondensowanego bez pieczenia gotowy w 15 minut.

Przepis Deser z kwaśnej śmietany i mleka skondensowanego bez pieczenia gotowy w 15 minut.

Dodał: NajKasia, 12.1.2021

Kategorie: Desery bez pieczenia, Desery

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Szybki przysmak z mleka skondensowanego i kwaśnej śmietany, który zaspokoi chęć na słodkie. Ja zamaczam biszkopty w kawie, ale jeśli deser będą jadły też dzieci to zamiast kawy można użyć na przykład kakao. Koniecznie spróbuj, jest to prawdopodobnie najlepszy deser z kremem bez pieczenia.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 12.1.2021

Kategorie: Desery bez pieczenia, Desery

Czas przygotowania:

SKŁADNIKI

500 gkwaśnej śmietany
1 op.śmietany 30%
300 gmleka skondensowanego
1 op.żelatyny
150 mlwody
podłużne biszkopty
kawa do zamaczania biszkoptów

Polewa:

160 gczekolady
200 mlśmietany 30%

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ubij śmietanę na sztywno. W drugiej misce łyżką ostrożnie wymieszaj kwaśną śmietanę ze skondensowanym mlekiem. Stopniowo dodawaj ubitą śmietanę.
  2. Żelatynę namocz w wodzie i poczekaj aż spęcznieje. Spęczniałą żelatynę podgrzej, aby się rozpuściła a następnie pozostaw aby odrobinę wystygła. Dodaj do mieszanki śmietany i mleka skondensowanego i wymieszaj.
  3. Przygotuj blaszkę i zacznij układać warstwy. Biszkopty zamocz w ugotowanej kawie i ułóż na dnie formy. Następnie na zmianę układaj warstwy biszkoptów i kremu a wierzch ciasta ładnie wygładź.%
  4. Polewa:
    Śmietanę 30% ogrzej i dodaj połamaną na kawałki czekoladę, którą rozpuść mieszając. Polej po wierzchu ciasta i pozostaw do zastygnięcia. Taka czekolada nie będzie nigdy zupełnie twarda.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj