Delikatna kokosowa rolada z kremem mascarpone

Przepis Delikatna kokosowa rolada z kremem mascarpone

Dodał: NajKasia, 6.5.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Bardzo delikatna, lekka rolada. Dla miłośników kokosów będzie to niebo w gębie. Jeden kawałek na pewno nie wystarczy i ani się obejrzysz a zjesz nawet ostatni kawałek.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 6.5.2021

Kategorie:

SKŁADNIKI

Ciasto:

350 gbiałek
150 gcukru pudru
szczyptasoli
180 gmąki
6 gproszku do pieczenia

Krem:

500 gmascarpone
120 gcukru pudru
1 op.cukru waniliowego
100 gwiórków kokosowych

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Przygotuj blaszkę o wymiarach 32 x 34 cm, dno wyłóż papierem do pieczenia, piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni i możesz rozpocząć szykowanie ciasta.
  2. Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę, stopniowo dodawaj cukier puder i ubijaj dopóki nie otrzymasz sztywnej, błyszczącej piany. Drewnianą łyżką wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i tak przygotowane ciasto daj na blaszkę.
  3. Równomiernie rozsmaruj i piecz około 15 minut.
  4. Upieczone ciasto wyjmij z piekarnika, natychmiast zdejmij papier do pieczenia i zroluj razem z wilgotną ściereczką aby otrzymać roladę.
  5. Mascarpone zmiksuj z cukrem, dodaj wiórki kokosowe i krem gotowy. Posmaruj nim ostygnięte ciasto, zroluj a wierzch ozdób według własnej fantazji.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj