Czekoladowo malinowy tort z bogatą warstwą bitej śmietany

Przepis Czekoladowo malinowy tort z bogatą warstwą bitej śmietany
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Czy znasz kogoś kto nie kocha połączenia czekolady, malin i bitej śmietany? To doskonała kombinacja smaków. Gdy spróbujesz tego ciasta, będziesz zachwycona. Nie jest ono wcale skomplikowane jeśli chodzi o przygotowanie i z pewnością Tobie również będzie smakować.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Spód:

75 gherbatników pełnoziarnistych
75 gmąki migdałowej
70 gmasła

Krem:

250 mlśmietany kremówki
125 gciemnej czekolady
1 szt.jajko

Krem II:

250 gmalin
2 łyżkidżemu malinowego
250 mlśmietany kremówki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Herbatniki zmiksuj na proszek i wymieszaj z mąką migdałową i roztopionym masłem. Włóż do formy do pieczenia o średnicy 20 cm i piecz w temperaturze 180°C przez około 5 minut.
  2. W tym czasie w kąpieli wodnej rozpuść gorzką czekoladę razem ze śmietaną kremówką. Na koniec zmiksuj z jednym jajkiem.
  3. Przygotowany krem wylej na wcześniej podpieczony spód i piecz jeszcze w temperaturze 160°C przez 15-20 minut. Pozostaw do ostygnięcia i wierzch posmaruj dżemem malinowym.
  4. Posyp malinami, możesz również użyć świeżych malin. Na koniec nałóż ubitą śmietanę i daj ciasto do lodówki aby się schłodziło.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj