Czekoladowe wilgotne ciasto z buraków

Dodał: NajKasia, 7.4.2021
Kategorie:
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIEPrześlij zdjęcie i pochwal się
Doskonałe ciasto, które świetnie pasuje do kawy po obfitym obiedzie. Ja przygotowałam je w pół godziny (czas bez pieczenia). Jest naprawdę bardzo proste i bardzo smaczne. Pomimo iż do ciasta dodaje się buraki to nikt, kto go spróbował, nie odgadł że one tam są. Ciasto jest wilgotne i bardzo czekoladowe więc fanom czekolady na pewno będzie smakować. Koniecznie spróbuj i użyj wyrazistego w smaku dżemu, wtedy jest najsmaczniejsze.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Dodał: NajKasia, 7.4.2021
Kategorie:
SKŁADNIKI
300 gburaków
170 gmąki
100 gczekolady
125 gmasła
170 gbrązowego cukru
3 szt.jajek
30 gkakao
1 małe op.proszku do pieczenia
- Buraki najpierw obierz i zetrzyj na tarce. Nie gotuj ich, tak jak jest podane w większości przepisów. Jest to może bardziej wymagające podczas tarcia, ale nie szkodzi.
- Masło z czekoladą rozpuść nad parą i pozostaw aby trochę ostygło. Użyłam wysokiej jakości czekolady 78%.
- Jajka ubij z cukrem do osiągnięcia pianki i stopniowo mieszaj z letnią rozpuszczoną czekoladą z masłem i startymi burakami a na koniec dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao.
- Ciasto wlej na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej wcześniej do temperatury 180 °C i piecz około 30-40 minut.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Čokoládový šťavnatý cvikláč.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Čokoládový šťavnatý cvikláč.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Saftiger Schokoladenkuchen mit roter Beete an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Puha csokoládés-céklás kocka.
KOMENTARZE DO PRZEPISU