Czekoladowe gniazdka z wiórkami kokosowymi i nutellą

Przepis Czekoladowe gniazdka z wiórkami kokosowymi i nutellą
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Klasyczny przysmak, który przygotowujemy na Boże Narodzenie albo na inne święta. Nietypowe są pod tym względem, że dekorujemy je słodkim nadzieniem. Pycha!

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

200 gcukru pudru
100 ggorzkiej czekolady
100 gmasła
300 gmielonych herbatników
200 gwiórków kokosowych
200 mlwody
krem typu Nutella (dwukolorowy)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. W garnku rozpuść cukier w wodzie. Poczekaj dopóki woda nie zacznie wrzeć i zdejmij z ognia.
  2. Dodaj masło i połamaną na kawałki czekoladę i poczekaj aż się rozpuści. Następnie dodaj rozkruszone herbatniki i 100 g wiórków kokosowych (możesz dodać rodzynki, posiekane orzechy, suszone owoce, ... do smaku)
  3. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aby się połączyły i rękoma uformuj kuleczki, które z wierzchu dociśnij, aby zrobić z nich gniazdko. Każdą kulkę obtocz w wiórkach kokosowych i odłóż na talerzyk.
  4. Nałóż na nie krem typu nutella (dwukolorowy). Smacznego
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj