Cukiniowe kotleciki: Pyszne i delikatne warzywne kotleciki!
W ten roku cukinia bardzo obrodziła. Na pewno szukacie nowych przepisów, które pojawią się na Twoim stole. Kotleciki warzywne to świetny wybór. Oczywiście możesz dodać też mięso, ja tym razem zrezygnowałam z mięsa i były fantastyczne.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
SKŁADNIKI
Potrzebujemy:
600 gcukini
1 szt.marchwi
2 szt.ziemniak
do smakucebula szczypiorowa
2 szt.jajek
2 ząbkiczosnku
2 łyżkikaszki dla dzieci
do smakusól
do smakupieprz czarny
Na sos:
60 gmajonezu
60 gkwaśnej śmietany
2 ząbkiczosnku
do smakukoperek
- W misce roztrzep jajka i dodaj je do miski z warzywami. Potem dodaj pokrojoną w małe kółeczka cebulkę, wyciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj szpatułką.
- Przygotuj sos: do mniejszej miski daj majonez, śmietanę, czosnek, koperek. Wymieszaj łyżką.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Zeleninové cuketové karbanátky - hit cuketové sezóny.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Zeleninové cuketové faširky - hit cuketovej sezóny.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Gemüse-Frikadellen mit Zucchini - perfekt für die Zucchini-Saison an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Cukkinis-zöldséges tócsni – a nyár különleges finomsága.
KOMENTARZE DO PRZEPISU