NajPrzepis.pl Zdrowe przepisy Fitness Cienkie burgery z cukinii, czosnku i sera
Cienkie burgery z cukinii, czosnku i sera
Przepis Cienkie burgery z cukinii, czosnku i sera
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Fantastyczne zdrowe burgery, które możesz przyprawić tak jak lubisz. Bez smażenia a przede wszystkim bardzo smaczne. Piekłam je w piekarniku a czasami piekę je też na suchej patelni. Są fantastyczne.

NajKasia    ·   3.1.2023

Cienkie burgery z cukinii, czosnku i sera

Fantastyczne zdrowe burgery, które możesz przyprawić tak jak lubisz. Bez smażenia a przede wszystkim bardzo smaczne. Piekłam je w piekarniku a czasami piekę je też na suchej patelni. Są fantastyczne.

30 min.
Przygotowanie
20 min.
Gotowanie
Składniki
1 szt.
cukinia
1 szt.
jajko
3 łyżki
bułki tartej
do smaku
świeże zioła
2 łyżki
tartego sera
2 łyżki
oliwy z oliwek
2 ząbki
czosnku
do smaku
sól i pieprz
Sposób przepisu
Drukuj
30 min.
Przygotowanie
20 min.
Gotowanie
  1. Cukinię umyj i zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Odciśnij sok, dodaj tatry ser, bułkę tartą, sól, pieprz, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekane świeże zioła (możesz również użyć suszonych).
  2. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i mokrymi rękoma uformuj burgery, które ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  3. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut. Obserwuj.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz