Ciasto z nutellą bez pieczenia

Przepis Ciasto z nutellą bez pieczenia

Dodał: NajKasia, 12.2.2021

Kategorie: Torty, Słodkie torty

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Ciasto z nutellą bez pieczenia
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Niebo w gębie! Ciasto bez pieczenia gotowe w kilka minut. Fantastycznie smakuje. Nie jest łatwo znaleźć coś, co może konkurować z tym ciastem. Koniecznie spróbuj je zrobić na przykład z okazji urodzin, u mnie w domu wszystkim bardzo smakowało więc planuję je ponownie zrobić na moje urodziny.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Ciasto z nutellą bez pieczenia

Dodał: NajKasia, 12.2.2021

Kategorie: Torty, Słodkie torty

SKŁADNIKI

Podkład:

250 gkakaowych herbatników
40 gmasła
100 mlsoku brzoskwiniowego
30 gczekolady w proszku (do przygotowania gorącej czekolady)

Biała warstwa:

250 gMascarpone
50 gcukru pudru
250 mlśmietany kremówki

Brązowa warstwa:

250 mlbitej śmietany
250 gmascarpone
150 gNutelli

Wierzch:

150 gczekolady
150 mlśmietany kremówki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Tort robiłam w tortownicy o średnicy 22 cm.
  2. Herbatniki mikserem rozdrobnij na gładki proszek, dodaj czekoladę w proszku i stopniowo dodawaj rozpuszczone masło na zmianę z sokiem (możesz też wybrać sok o smaku multiwitamina lub morelowy).
  3. Przygotowaną mieszankę rękoma ułóż na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i odłóż do lodówki. 
  4. Nutellę rozpuść w kąpieli wodnej i odstaw. Dodaj mascarpone, wymieszaj a następnie delikatnie połącz z ubitą śmietaną.
  5. Mascarpone razem z cukrem pudrem i roślinną bitą śmietaną (używam roślinnej bitej śmietany ponieważ ładnie zachowuje kształt) utrzyj na gładą masę. 
  6. Śmietanę na polewę zagrzej (uwaga, nie gotuj!) i odstaw z ognia. Dodaj połamaną na kawałki czekoladę i rozpuść ją mieszając.
  7. Na podkładzie ułóż warstwę białego nadzienia, na białym nadzieniu połóż nadzienie z nutellą a na wierzch daj polewę ze śmietany i czekolady. Pozostaw do zastygnięcia i podawaj. Smacznego!
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj