NajPrzepis.pl Desery Desery bez pieczenia Ciasto z herbatników z kremem budyniowym bez pieczenia
Ciasto z herbatników z kremem budyniowym bez pieczenia
Przepis Ciasto z herbatników z kremem budyniowym bez pieczenia
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Wczoraj wieczorem zrobiłam jedną niespodziankę, którą schowałam do lodówki więc dziś po dobrym obiedzie mogliśmy sobie zjeść coś pysznego... :D A przede wszystkim bez pieczenia, doskonale smakuje i prawie nie wymaga pracy. Kocham desery, na przygotowanie których nie potrzeba za dużo czasu.

NajKasia    ·   12.3.2022

Ciasto z herbatników z kremem budyniowym bez pieczenia

Wczoraj wieczorem zrobiłam jedną niespodziankę, którą schowałam do lodówki więc dziś po dobrym obiedzie mogliśmy sobie zjeść coś pysznego... :D A przede wszystkim bez pieczenia, doskonale smakuje i prawie nie wymaga pracy. Kocham desery, na przygotowanie których nie potrzeba za dużo czasu.

15 min.
Przygotowanie
Składniki
2 op.
kakaowych herbatników
250 g
miękkiego twarogu
2 łyżka
cukru pudru
1 op.
cukru waniliowego
2 kubeczki
śmietany kremówki (łącznie 400g)
1 łyżka
cukru pudru
500 ml
mocno schłodzonego mleka
1 op.
cukru waniliowego
2 op.
budyniów waniliowych bez gotowania Dr.Oetker
trochę
mleka do pokropienia herbatników
Sposób przepisu
Drukuj
15 min.
Przygotowanie
  1. W jednej misce na gładko wymieszaj twaróg z cukrami. W drugiej misce zmiksuj śmietanę z cukrem pudrem a w trzeciej ręcznym mikserem zmiksuj mleko z budyniem bez gotowania i z cukrem waniliowym.
  2. Wszystko razem lekko wymieszaj i podziel na dwie części.
  3. Małą głęboką blaszkę lub formę (26x20cm) wyłóż papierem do pieczenia (ładnie go zgnieć i namocz, potem wyciśnij i wyłóż nim formę), na dno ułóż herbatniki, pokrop je lekko mlekiem, zalej połową nadzienia, ponownie ułóż herbatniki, ponownie pokrop mlekiem, nałóż resztę nadzienia i połóż ostatnią warstwę herbatników.
  4. Potrzyj mlekiem i włóż na noc do lodówki.

Przepis na video:

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz